SLIK ER SKIN CYCLING-METODEN:

Kveld 1

Første kveld står i eksfolieringens tegn. Her handler det om å rense huden og sørge for en mild eksfoliering og fuktighet.

 

Kveld 2

Kveld nummer 2 i skin cycling består av produkter med den aktive ingrediensen retinol, som er kjent for sin egenskap til å skape glød og redusere synligheten av rynker og pigmentflekker.

 

Kveld 3 og 4 

De siste kveldene i skin cycling-metoden består av beroligende og pleiende hudpleieprodukter som lar huden restituere etter bruk av aktive ingredienser. 

 

Ideen bak Skin Cycling er at man gjennom denne metoden unngår å påføre for mange av de kraftige hudpleieproduktene og så er det en god måte å skape en konsistent og effektiv hudpleierutine på som styrker hudens beskyttende barriere og gjennomfukter huden. Det er ingen hemmelighet at regelmessighet er viktig hvis du ønsker å oppnå gode resultater med hudpleierutinen. Og på grunn av ‘hviledagene’ får huden muligheten for å restituere. 

 

En annen fordel med denne trenden er at produktene varierer alt etter hvilken hudtype du har. Det betyr at du kan sette sammen din helt egen rutine med de produktene som passer best til din hud. Det viktigste er bare at du bruker produktene regelmessig og at du følger Bowes rutinemessige anbefalinger.

 

Hos Biotherm har vi funnet noen av våre favorittprodukter frem slik at du kan få inspirasjon til hvordan en mulig Skin Cycling-rutine kan se ut. Vi vet at det finnes mange individuelle oppskrifter på den ideelle hudpleierutinen, men som hjelp til å komme i gang med din Skin Cycling-rutine, kan du få inspirasjon i guiden vår.

Kveld 1 - Eksfoliering

Første kvelden i din Skin Cycling hudpleierutine handler om å fjerne døde hudceller og rutinen bør derfor bestå av eksfolierende produkter. Det kan for eksempel være en ansiktspeel, toner og rens. Den første kveldens rutine avsluttes med et fukthetsgivende serum, ansiktskrem og øyekrem.

Steg 1

Vi anbefaler at du starter med å rense huden for deretter å tørke huden lett. En ren hud er alltid det beste utgangspunktet for en god hudpleierutine.

For å rense huden kan du for eksempel velge Cera Cleanser Cream to Foam, en ansiktsrens som skånsomt renser huden og etterlater huden myk og behagelig.

Formelen inneholder en kombinasjon av Life Plankton + bioceramider + niacinamid for en beroligende effekt på huden. Denne ansiktsrensen renser uten å tørke ut huden takket være den unike krem-til-skum konsistensen. Velegnet for sensitiv hud.

Steg 2

Etter rens anbefaler vi at du påfører et eksfolierende produkt.

Det kan for eksempel være Biotherm Life Plankton Mild Creamy Peel, som er en eksfolierende ansiktspeel med en lett kremtekstur. Det er en mild peel som inneholder vår unike og regenererende signaturingrediens, Life Plankton probiotiske fraksjoner, og pleiende Squalane. Begge ingrediensene er av naturlig opprinnelse.

Life Plankton Mild Creamy Peel er velegnet for sensitiv hud og eksfolierer forurensningspartikler fra huden uten å forstyrre den. Huden etterlates øyeblikkelig mer frisk og jevn.

Steg 3

Etter peel anbefales det at du tilføyer en toner som bidrar med fuktighet.

Prøv for eksempel Biotherms Biosource Purifying Lotion som er en 24-timers fuktighetsgivende skintonic som forbereder huden på hudpleie. Formelen til denne toneren gjør at smuss og partikkelforurensning har vanskelig for å sette seg fast i huden. Purifying Lotion anbefales for normal/kombinert hud.

Har du tørr hud anbefales det at du bruker Biotherms Biosource Softening Toner som er utviklet spesielt for tørr hud.

Felles for begge produktene er at de inneholder vår signaturingrediens, Life Plankton, som blant annet styrker hudens naturlige barriere og bidrar med fuktighet og en fornyet glød.

Steg 4

Etter toner påføres et serum. Et eksempel på serum som gir fuktighet er Biotherms Life Plankton Elixir Serum.

Dette er et regenererende serum for alle hudtyper og aldre – også sensitiv hud. Steget i enhver hudpleierutine for en vakker og velpleid hud.

Life Plankton Elixir Serum inneholder 5 % Life Plankton probiotiske fraksjoner som er Biotherms aktive signaturingrediens av naturlig opprinnelse, kjent for dets regenererende egenskaper. I tillegg inneholder serumet fuktighetsgivende hyaluronsyre og Vitamin C-kompleks som gir glød.

Steg 5

Etter serumet tilføyes en fuktighetsgivende ansiktskrem.

Her kan du prøve Biotherms Aquasource Hyalu Plump, som er en frisk og fuktighetsgivende gel for normal og kombinert hud. Hyalu Plump Gel inneholder både Biotherms signaturingrediens, Life Plankton, og hyaluronsyre.

Det betyr at Aquasoruce Hyalu Plump Gel gjennomfukter og styrker huden og gir den en naturlig glød.

Steg 6

Første kveld i Skin Cycling-rutinen avsluttes med en fuktighetsgivende øyekrem.

Her kan du prøve Biotherms Aquasource Eye Cream, som er en øyekrem som i likhet med vår Hyalu Plump har en geletekstur som gir en kjølende effekt, får mørke ringer under øynene til å være mindre synlige, og fukter huden rundt øynene.

Det er den perfekte avslutningen på første dag av din Skin Cycling hudpleierutine!

Kveld 2 – Hudpleieprodukter med retinol

Kveld nummer to er forbeholdt produkter som inneholder retinol som er den ultimate hudpleieingrediensen for en jevn og ensartet hud. Retinol er en kraftig ingrediens som bør introduseres gradvis i hudpleierutinen hvis du ikke har brukt produkter med retinol før. Derfor er den en perfekt match til en Skin Cycling hudpleierutine da huden får lov til å ‘hvile’ i dagene etter.

Steg 1 + 2

Kveld nummer to ligner på kveld nummer en i de første stegene. Her anbefales det at du, akkurat som den første kvelden, starter med å rense huden, for deretter å tørke huden.

Når huden er renset påføres din valgte toner.

Steg 3

Når huden er renset og tonet, påføres stjernen for forbedret hudkvalitet, nemlig retinol.

Her kan du for eksempel bruke Biotherms Blue Retinol Night Serum, som er et avansert anti-age serum som synlig reduserer rynker, fremmer hudens fornyelse og gir en jevnere hudtone.

Blue Retinol består blant annet av 1 % Life Plankton + 0,25 % Retinol, som er en kombinasjon av den kraftige anti-age ingrediensen retinol og Biotherms signaturingrediens Life Plankton, for en optimal effekt som bidrar til hudens regenerering.

For en fornyet og ungdommelig hud med sunt utseende.

steg 4

Etter serum påføres en fuktighetsgivende ansiktskrem som setter punktum på dag 2 i din Skin Cycling hudpleierutine.

Her kan du prøve Biotherms Blue Pro-Retinol Cream som er en fuktighetsgivende dagkrem som bidrar med å redusere fine linjer, rynker og pigmentflekker. Kremen gir fuktighet og fylde til huden samtidig som at huden ser smidigere, sunnere og friskere ut med en fornyet glød.

Kremen har en lett konsistens som absorberes raskt med en lett sensorisk duft. Den er velegnet for alle hudtyper.

Kveld 3 og 4 - Hviledager

De to siste kveldene i din Skin Cycling hudpleierutine handler om å la huden restituere. Her er fuktighet nøkkelordet og spesielt superfuktende ingredienser som hyaluronsyre og glyserin bør inngå i rutinen da de bidrar til en velpleid hud. Andre ingredienser som også egner seg under ‘hviledagene’, er for eksempel centalla asiatica og niacinamid.

Her kan du for eksempel bruke Life Planktnon Elixir Serum, etterfulgt av Aquasource Hyalu Plump som ble introdusert første kvelden i rutinen.

AQUASOURCE CICA NUTRI CREAM

Føles huden ekstra tørr, kan du med fordel bytte Hyalu Plump ut med Aquasource Cica Nutri Cream som er velegnet for tørr hud. Denne kremen gjennomfukter huden.

Den inneholder ingrediensen Centella Asiatica som er kjent for sine beroligende og pleiende egenskaper, samt Biotherms unike signaturingrediens Life Plankton probiotiske fraksjoner.

CERA REPAIR BARRIER CREAM

For å styrke hudens naturlige barriere kan du med fordel prøve Biotherms Cera Repair Barrier Cream, som er en ansiktskrem som styrker hudens beskyttende barriere. Den er velegnet for alle hudtyper, også sensitiv hud.

Cera Repair er en dagkrem som gjennomfukter og har en beroligende effekt på huden og forbedrer dens elastisitet.

Den lette og fløyelsmyke konsistensen absorberes raskt og etterlater huden behagelig og med en herlig, forfriskende duft. Cera Repair inneholder ingredienser av naturlig opprinnelse som BioCeramider som bidrar til å styrke hudens egen barriere, samt Biotherms unike signaturingrediens, det regenererende Life Plankton probiotiske fraksjoner.

Start dagen med solfaktor

Skin Cycling fremgangsmåden indeholder blandt andet produkter med retinol, hvilket kan gøre huden mere sensitiv over for solens stråler. Hver dag udsættes huden for eksterne faktorer som miljøforurening, vind og UV-stråler. Derfor anbefaler vi at afslutte din hudplejerutine om morgenen med en ansigtscreme med solfaktor. 

URBAN UV DEFENSE

Skin Cycling-metoden inneholder produkter med retinol som kan gjøre huden mer følsom for solens stråler. Hver dag utsettes huden for ytre faktorer som miljøforurensning, vind og UV-stråler. Derfor anbefaler vi å avslutte hudpleierutinen om morgenen med en ansiktskrem med solfaktor.

Opplev for eksempel Biotherms UV Defense Protective Hydrating Fluid SPF50+, som er en lett og fuktighetsgivende ansiktskrem med svært høy solbeskyttelse. Den passer for alle hudtyper og dens lette formel gjør den lett å inkludere i din daglige hudpleierutine. Bruk den som siste trinn før sminke. Så er du klar for dagen.

Oppdag Biotherms hudpleieprodukter

Nedenfor finner du noen av våre mest populære produkter som kan inngå i din Skin Cycling hudpleierutine.