DIN GUIDE TIL SOLBESKYTTELSE

Sol og sommer er herlig! Vil du ha det beste ut av tiden i solen, er det viktig at du beskytter huden mot solens stråler. Les hvorfor solkrem er et uunnværlig must-have i sommerhalvåret og finn din favoritt blant Biotherms solkremer.

Med vår og sommer kommer heldigvis solen vi har savnet i de kalde og mørke vintermånedene. Vi trenger alle sol for å få tilstrekkelig med D-vitamin, holde oss sunne og friske og øke energinivået. Men vår- og sommersolen er ekstra hard mot huden og det er viktig at vi oppholder oss i solen med fornuft – og alltid med solbeskyttelse.

Utover skygge og en solhatt er solkrem en av de mest effektive måtene å beskytte huden mot solstråler på. Med en solkrem kan du unngå solbrenthet og forebygge solskader og rynker.

HVORDAN FUNGERER SOLKREM?

Selv om sol er bra for kropp og sinn, tåler vi ikke uendelige mengder av den, uansett om vi er hjemme i Norge eller på ferie sydpå. Solens stråler består av ultrafiolette stråler som kalles UVA og UVB, og det er de som kan gi rødhet og solbrenthet hvis vi ikke beskytter huden.

Solkrem fungerer ved å beskytte huden mot de skadelige strålene fra solen. Allerede i vårmånedene er det viktig å ha solkrem tilgjengelig slik at du kan beskytte huden i ansiktet mot den skarpe solen.

HVILKEN FAKTOR MÅ DU BRUKE?

Solkremer kommer i forskjellige solfaktorer som indikerer dens evne til å blokkere for solstrålene. For å finne faktoren på solkremen skal du se etter betegnelsen SPF, som står for ‘Sun Protection Factor’.

Den riktige solfaktoren for deg avhenger av hudtype og hvor i verden du oppholder deg i solen. Hvis du blir lett rød, bør du ha medium eller høy solbeskyttelsesfaktor. Det samme gjelder hvis du er på solferie sydpå, hvor solens UV-stråler er mer intensive.

Jo mer sensitiv huden din er for sol, jo høyere SPF bør du ha i solkremen din.

FINN DEN PERFEKTE SOLKREMEN FOR SOMMEREN

Hos Biotherm har vi utviklet solproduktserien Waterlover, som består av flere solkremer og sprayer, som alle gir bredspektret beskyttelse mot solens UV-stråler.

I vårt sortiment finner du blant annet svanemerkede solkremer og solkremer for ansiktet, som sikrer optimal beskyttelse for huden din uten å påvirke livet i havet.

Finn din favoritt for ansikt og kropp.

TIL ANSIKTET

Biotherms Waterlover Creme Solaire Anti-Age er en solkrem spesielt utviklet til ansiktet og fås med SPF 30 eller 50.

Solkremen inneholder E-vitamin og antioksidanter som har en helende effekt på huden og beskytter mot frie radikaler.

Denne solbeskyttelsen egner seg for alle hudtyper og sikrer effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler.

TIL KROPP OG ANSIKT

Vil du ha en solkrem som kan brukes til både kropp og ansikt, så er Biotherms Waterlover Hydrating Sunmilk det ideelle valget.

Denne fuktighetsgivende solkremen egner seg for alle hudtyper og fås i SPF 30 eller 50 og sikrer derfor høy beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Den lette konsistensen betyr at den raskt absorberes i huden uten å etterlate hvite merker. Med Biotherms Waterlover Hydrating Sunmilk får du en allsidig solkrem som beskytter kropp og ansikt.

SVANEMERKET SOLKREM

Biotherms første svanemerkede solkrem, Waterlover Sun Milk, er utviklet for forbrukere som ønsker å beskytte huden med respekt for havmiljøet.

Derfor har vi utviklet en solkrem som består av en basisformel som er 97% bionedbrytbar* og miljøtestede solfiltre som har minst mulig negativ effekt på havmiljøet.

Nyt en lett, myk og vannfast solkrem som absorberes i huden uten å etterlate hvite merker.

Solkremen fås i både SPF 30 og 50, egner seg for alle hudtyper og kan brukes i både ansikt og på kropp.

* 74% bionedbrytbart produkt med filtre

HVOR MYE SOLKREM SKAL DU BRUKE?

For å sikre høy beskyttelse mot solen, er det ikke nok å kun ta solkremens SPF i betraktning, det er også viktig å bruke tilstrekkelig med solkrem. En tommelfingerregel er derfor at du må bruke en stor håndfull solkrem til hele kroppen. Det skal altså ikke spares om du vil beskytte huden best mulig og oppnå produktets fulle anviste SPF.

Du får den beste effekten ved å smøre kropp og ansikt inn før du oppholder deg i solen. Dersom du er ute i mange timer er det også nødvendig å smøre et ekstra lag innimellom. Alt avhengig av hvor mye du svetter, bader og beveger deg, så bør du smøre huden inn ofte. Så uansett hvor du går, husk at solkremen alltid er en god og viktig følgesvenn.

Nyt en solsikker sommer med Biotherm!