Retinol er kjent for å redusere aldringstegn i huden, minske pigmentflekker og forbedre hudens kvalitet og tekstur.

Bli klokere på hvordan det virker og hvordan du oppnår den beste effekten.

Retinol er en del av A-vitamin-familien og brukes i mange produkter innen hudpleie, og det med god grunn. Retinol er nemlig en ingrediens som er kjent for å redusere aldringstegn i huden, minske pigmentflekker og forbedre hudens kvalitet og tekstur.

Retinol kan derfor være nettopp den ingrediensen du skal se etter dersom du leter etter hudpleieprodukter med anti-age egenskaper.

Bli klokere på hva retinol er, hvilken effekt den har på huden og hvordan du får det beste resultatet med hudpleieprodukter med retinol her i artikkelen.

Hva er retinol?

Retinol er en såkalt retonoid, hvilket er en form for A-vitamin som har vært drivkraften bak mange anti-age-produkter. I hudpleie-bransjen er den en av de mest effektive ingrediensene som brukes til å bekjempe aldring av huden.

Det er ikke uten grunn at retinol er en ingrediens vi ser i mange anti-age hudpleieprodukter. Den kan nemlig bidra til å akselerere hudens fornyelse og redusere fine linjer, minske pigmentflekker, forbedre hudkvaliteten og gi en mykere og mer fast hud.

HVA GJØR RETINOL FOR HUDEN?

Retinol bidrar med å gjenoppbygge huden. Den forbedrer hudens cellefornyelse som gir huden et fastere og jevnere uttrykk. For noen kan retinol kreve en viss tilvenning å bruke på huden.

Derfor anbefales det ofte å starte gradvis med hudpleieprodukter som inneholder retinol.

Det gjelder f.eks. dersom du nettopp har introdusert et serum som inneholder retinol i hudpleien din. Start med å bruke serumet 1-2 ganger i uken for å unngå hudirritasjon eller rødhet. Opplever du ingen reaksjon i huden, kan du etter noen uker øke hyppigheten og bruke produktet 3-4 ganger i uken.

Hvorfor brukes retinol i hudpleie?

Det er en naturlig del av livet å bli eldre, også det at huden eldes. Aldringstegn i huden er ganske naturlig og noe vi ikke kan unngå.

Det er imidlertid ytre påvirkninger som kan fremskynde aldringsprosessen og føre til at huden eldes raskere, som f.eks. soleksponering. Livsstil har også innflytelse på huden vår og vår generelle helse, og det kommer nok ikke som en overraskelse at røyking, alkohol, for lite søvn og stress også kan sette sine spor i huden.

Når huden eldes, skyldes det bl.a. også at celleomsetningen og kollagenproduksjonen i huden nedsettes. Med alderen blir huden vår langsommere til å fornye seg og regenerere seg selv. Og det viser seg ofte ved mørke flekker, rynker, fine linjer og pigmentforandringer.

Derfor er retinol blitt en av de mest foretrukne ingrediensene når det kommer til anti-age, fordi det nettopp akselererer hudfornyelsen og reduserer aldringstegn i huden.

HVEM KAN BRUKE HUDPLEIE MED RETINOL?

Som utgangspunkt kan de fleste hudtyper bruke et hudpleieprodukt som inneholder retinol. Det viktigste er at du tar dine forbehold før du begir deg ut på å bruke masse kremer og serum som inneholder retinol.

Dersom du har sensitiv hud, er det en fordel å få rådgivning om det enkelte produktet du vurderer å bruke. Så er det viktig at du sakte, men sikkert venner huden til ingrediensen.

Når det er sagt vil de fleste mennesker få glede og gagn av retinolens effekt som kan forfine grov, uren og eldet hud.

Slik introduserer du retinol i hudpleien

Dersom det er første gang du bruker en krem eller et serum som inneholder retinol, skal du bygge opp hudens toleranse slik at du unngår irritasjon og rødhet i huden.

Du kan begynne med et hudpleieprodukt som du bruker en til to ganger i uken i en periode. Deretter kan du bruke produktet annenhver dag og til slutt hver dag.

Det florerer myter om at retinol og sol kan være en farlig kombinasjon. Men det er ikke så svart/hvitt som mange gjerne vil ha det til. Når du bruker krem, serum eller en annen hudpleie med retinol er det imidlertid viktig å huske solbeskyttelse hver dag. Det skyldes at retinol kan gjøre huden mer følsom overfor lys som betyr at du kan ha lettere for å bli solbrent. Derfor skal huden daglig beskyttes med solkrem når du bruker et hudpleieprodukt med retinol.

Biotherms Blue Retinol Night Serum

Med Biotherm har du muligheten for å innføre produkter med retinol i din hudpleierutine.

Prøv f.eks. Blue Retinol Night Serum som første steg i din hudpleierutine om kvelden. Det avanserte anti-age serumet etterlater huden myk, smidig og reduserer synlig fine linjer og rynker.

Med Blue Retinol Night Serum kan du fremme hudens fornyelse og oppnå en jevnere og forbedret hudkvalitet.

Biotherms Homme Force Supreme Pro-Retinol Serum

Biotherm har også utviklet et serum spesielt for menn. Dette serumet er et konsentrert anti-age-serum med retinol som motvirker tegn på aldring hos menn på 40+.

Produktet vil etterlate huden fastere, mer jevn og med en naturlig glød.

Serumet påføres etter rens og barbering og før krem.

Biotherms Blue Pro-Retinol Cream

Også med Blue Pro-Retinol kremen fra Biotherm kan du nyte retinolens mange fordeler og se forskjellen på egen hud. Denne kremen inneholder en mildere form for retinol, kalt pro-retinol. Den mildere formen for retinol betyr at du kan bruke kremen daglig uten at huden behøver en tilvenningsperiode.

Den fuktighetsgivende dagkremen egner seg til alle hudtyper og hjelper huden med å få fylde og fukt slik at den ser smidigere, sunnere og friskere ut.

Få hjelp til å redusere fine linjer, rynker og pigmentflekker med denne lette dagkremen.

NYHET

BLUE RETINOL

NIGHT SERUM

LES MER