Gua Sha, ansiktsmassasje og hudpleie som gir huden glød

Den asiatiske metoden, Gua Sha, og ansiktsmassasje generelt har blitt populære metoder for å oppnå glød og ungdommelig hud. De naturlige steinene av krystaller gir ansiktet en behagelig massasje som avspenner musklene og strammer opp huden.

Det finnes også forskjellig hudpleie spesielt utviklet for å gi huden glød. I en kombinasjon kan ansiktsmassasje og de rette produktene styrke hudens vitalitet, slik at du får et friskt og livlig uttrykk.

Les mer om den asiatiske massasje-tradisjonen her i artikkelen, og få inspirasjon til hudpleie som gir glød.

Hva er Gua Sha og hvordan fungerer det?

Gua Sha er en mer enn 1000 år gammel kinesisk ansiktsbehandling som de siste årene har blitt veldig populær i den vestlige delen av verden. Ansiktsbehandlingen er naturlig og har flere fordeler for huden. Den virker blant annet mot muskelspenninger i ansiktet samt strammer opp og frisker opp huden.

Gua betyr å skrape og Sha betyr rødme. Behandlingen fungerer ved at du med en naturstein av krystall, gir ansiktet en skånsom massasje som stimulerer huden og blodsirkulasjonen.

Du kan få Gua Sha-stener i forskjellige former av forskjellige krystaller, og valget av den riktige stenen avhenger av ditt behov. De forskjellige krystallene har hver deres fordeler og de er kjent for å ha unike egenskaper for tankene og våre personlige energistrømmer.

Du kan lese mer om de enkelte krystallene der du kjøper din Gua Sha.

Fordeler med ansiktsmassasje

Du kan gi ansiktet en avspennende massasje på flere måter, enten ved å bruke en Gua Sha, en ansiktsrulle eller ved å bruke fingrene. Uansett hvilket redskap du bruker, så har ansiktsmassasje flere fordeler for huden din.

1. Setter i gang blodsirkulasjonen

Massasje setter i gang blodsirkulasjonen og øker blodtilførselen til ansiktet, slik at du får en vakker farge i kinnene og en frisk og livlig look. Dette er også grunnen til at ansiktsmassasje er en god metode for deg som ønsker naturlig glød.

2. Reduserer avfallsstoffer

Kroppen skiller hele tiden ut avfallsstoffer som kan sette seg i huden som urenheter eller væskeansamlinger. Ansiktsmassasje reduserer avfallsstoffer i huden og jevner ut væskeansamlinger eller betennelser slik at du får en renere, fastere, glattere og mer ensartet hud.

3. Avspenner musklene

Vi bruker ansiktsmusklene hele tiden, de gir oss mimikk. Derfor kan ansiktsmusklene våre lett bli anspente, og mange kjenner til spenninger i kjeven eller spenningshodepine.

Ansiktsmassasje hjelper deg med å avspenne musklene og stramme opp utrykket.

4. Strammer opp og gjør huden glatt

Ansiktsmassasje er med på å stimulere huden og booste cellefornyelsen, hvilket styrker elastisiteten i huden og virker gjenoppbyggende på huden.

Bruk en Gua Sha med buede hjørner eller en derma-rulle med små pigger for å oppnå en dypere ansiktsmassasje.

Bruk en pleiende krem til ansiktsmassasjen din

Før du starter ansiktsmassasjen er det viktig å rense huden med for eksempel en micellaire. Etter ansiktsrens kan du påføre et pleiende serum eller en fet ansiktskrem for å sikre en behagelig ansiktsmassasje.

En Gua Sha-sten eller en ansiktsrulle er effektive verktøy til en avslappende og fornyende ansiktsmassasje. Dersom den kinesiske ansiktsmassasjen virker litt tungvint, kan du også gi deg selv en ansiktsmassasje ved bruk av fingrene.

Slik gjør du en ansiktsmassasje uten redskaper

Med enkle bevegelser kan du gi deg selv en avslappende ansiktsmassasje. Avhengig av den effekten du ønsker, er det forskjellige bevegelser og hudpleieprodukter du kan bruke til ansiktsmassasjen.

1. STRAM OPP HUDEN MED OPPADGÅENDE BEVEGELSER

Hvis du ønsker å redusere aldringstegn og fine linjer, kan Blue Therapy Uplift Cream stramme opp huden og gi et mer fast uttrykk. Kremen inneholder blant annet ekstrakt av røde alger som bidrar til å stramme opp og glatte huden. Den rike teksturen egner seg til tørr hud og passer godt til en avslappende ansiktsmassasje. 

Før fingrene langs kjeven mot nakken i oppadgående bevegelser for å løfte og markere ansiktskonturene. Beveg deretter fingrene med et lett trykk fra kanten av leppene og opp mot ytterkantene av øynene og flytt dem deretter fra øyenbrynene dine til toppen av pannen.

Ansiktsmassasjen sørger for at anti-age kremen trenger dypere inn i huden.

2. GI HUDEN GLØD OG FYLDE MED BØLGEBEVEGELSER

Dersom du ønsker en ansiktsmassasje som gir glød, kan bidra med å gi huden et friskt uttrykk og en strålende glød. Kremen sørger for en målrettet anti-age-pleie. Den er beriket med naturlige Amber alger og vår signaturingrediens Life Plankton, som styrker huden og reduserer aldringstegn.

Øk blodsirkulasjonen ved å føre spredte fingre fra midten av ansiktet ut mot kjevelinjen og opp på pannen i bølgebevegelser. Klem områdene med aldringstegn mellom pekefingeren og tommelen i milde, rullende bevegelser for å øke blodtilførselen og for å jevne ut huden.

3. GJENOPPBYGG OG FUKT MED SIRKULÆRE BEVEGELSER

For å oppnå en regenererende ansiktsmassasje kan du bruke vårt Life Plankton Elixir Serum. Formelen er beriket med en aktiv og forsterket form av probiotiske fraksjoner som er med på å styrke hudbarrieren. 

Serumet er også beriket med hyaluronsyre som hjelper med å binde fukt til huden slik at fuktbalansen bevares. Huden etterlates velfuktet og styrket.

Påfør serumet i milde, sirkulære bevegelser i hele ansiktet, slik at du sørger for at serumet trenger godt inn i huden.

4. FUKT MED TROMMENDE BEVEGELSER

Dersom du ønsker en fuktighetsgivende ansiktsmassasje, kan vår Aquasource Hyalu Plump Gel gi huden din intens fuktighet og glød i opptil 48 timer ved hjelp av ekstrakten fra den naturlige planten Aura Leaf.

Fordel kremen i ansiktet og intensiver de fuktighetsgivende egenskapene ved å bevege fingrene rundt i ansiktet med trommende, dyppende bevegelser som et regnvær eller vannfall. Slik sørger du for at produktet trenger godt inn i huden.

SE ETTER DISSE INGREDIENSENE

Les mer